Projekt

A Határtalan utak, élmények a DKMT Eurorégióban című projekt fő célkitűzése, két, határon átnyúló tematikus útvonal kialakítása. A projekt a határtérségben domináló idegenforgalmi irányvonalak mentén fejleszt ki közös turisztikai termékcsomagokat a bor és gasztronómia, valamint a történelmi tematikákra építve, így a szomszédos területek specifikus kínálata összefogottan, egységként jelenik meg.
A projekt megvalósításának időszaka: 2011.01.01. – 2012.09.30.

 

Forrásmegoszlás
Partner Költségvetés

Támogatás

(ERFA + állami hozzájárulás)

Önerő
DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. 183 935 EUR 174 535,92 EUR 9 399,08 EUR
 Consiliul Judeţean Timiş  11 700 EUR  11 434,41 EUR  265,59 EUR
 Összesen  195 635 EUR  185 970,33 EUR  9 664,67 EUR


A „Határtalan élmények, utak a DKMT Eurorégióban” című projekt a Magyarország- Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007—2013 keretében valósult meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával. A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve.

 

A „Határtalan utak, élmények a DKMT Eurorégióban” című projekt keretében a bor és gasztronómia, valamint a történelem tematika mentén gyűjtöttük össze a határtérség potenciális kóstolni-, ízlelni- és látnivalóit, tematikánként egy rövidebb és egy hosszabb útvonaljavaslattal. Az útvonaljavaslatok a tematikák menüpont alatt tekinthetőek meg. A DKMT Eurorégió bor és gasztronómia, valamint történelmi tematikájú desztinációnak teljes köre a letölthető dokumentumok között megtalálható kiadványokból ismerhetőek meg.


Az útvonalak megismertetése céljából számos különböző eszközt alkalmaztunk jelen weboldal létrehozása mellett. A projekt keretében 4 nyelven, összesen 110 000 darab kiadvány került nyomtatásra. Az útvonalak bemutatása érdekében 3000 DVD került kiadásra, szintén 4 nyelven.


A potenciális turistákhoz való eljuttatás érdekében 2012 júniusában egy újságírói study tour került megrendezésre, melynek keretében számos ország jelentős napilapjainak, televízióinak képviselői ismerhették meg a határtérség turisztikai kínálatát.


2012 augusztusában és szeptemberében a kiadványok az alábbi kiállításokon, rendezvényeken kerültek bemutatása:
- AGROMALIM, Arad (Expo Arad)
- XXII. Makói Hagymafesztivál, Makó
- Hungarikum Fesztivál, Szeged
- Hegyaljai borünnep, Világos/Şiria
- Bortér, Szeged
- Hagyományos kézművesek vására, Temesvár/Timisoara
- Kelengyésláda, Temesvár/Timisoara


A projekt keretében beszerzett saját installációval, kiadványokkal, valamint a DVD-kel az alábbi kiállításokon vettük részt:
- TT Warsaw, Varsó
- 45. Nemzetközi Turisztikai Vásár, Újvidék/Novi Sad
- Főszezon, Budapest

 

A projekt keretében 2012. szeptember 24-én került megrendezésre a záró konferencia, melynek célja a projekt, illetve annak eredményeinek bemutatása volt. A résztvevők megismerkedhettek a projekt tevékenységeivel, az elkészült kiadványokkal, a DVD-vel.

slogan
www.huro-cbc.eu

Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.